Nieuws

Valentin Tomberg

Gefluister

Valentin Tomberg

Heel lang was het zo dat over Valentin Tomberg vooral ‘gefluisterd’ werd. Om die naam hing iets onbestemds, er wás iets met de mens met die naam. Wanneer je er dan over door vroeg werd je eigenlijk niet veel wijzer. ‘Ruzie met Zeylmans’, ‘Tomberg was katholiek geworden’, ‘Tomberg beweerde…’
In antroposofische kringen buiten Nederland ging het er wat explicieter aan toe.

Een mooi verhaal...

... in het nieuwe nummer (jrg 37, nr.5) van Driegonaal. Naast andere artikelen bevat dit nummer een uitvoerig interview met twee Sleipnir-ondernemers: Koos Bakker die bijna 40 jaar geleden aan de wieg stond van Odin, en Famke Hogervorst, sinds enkele maanden vennoot bij Nearchus CV. Een fragment:

De Grote Reset

Harrie Salman en Loek Dullaart in gesprek over 'de grote reset'

De Grote Reset

Het dit voorjaar verschenen 'De Grote Reset' van Harrie Salman deed hier en daar heel wat stof opwaaien.

Verhalen uit de Smidse

Dubbel aandacht voor Erik Lemmens

Verhalen uit de Smidse

In Motief (Nr.256) dubbel aandacht voor Erik Lemmens, auteur van Verhalen uit de Smidse. In een boeiend gesprek met Paul van Dijk vertelt Erik over zijn kunstenaarschap, zijn vrije smeedwerk waarin zijn fascinatie voor oude culturen een belangrijke rol speelt.

Nieuw nummer van ons tijdschrift Driegonaal

In dit nummer weer een gevarieerde inhoud. Verschillende artikelen over de noodzakelijke vernieuwing van het eigendomsrecht (dat via de economie veel schade aanricht); een gesprek met Oebele van der Leid (van bd-boerderij De Noorderhoeve); een gemeen stukje over de 'opper-vakken/zakkenvuller' van Ahold.

Visjes horen in het water

De visjes zwemmen weer

Visjes horen in het water

Wie zich vanuit de antroposofie bezighoudt met de zorg voor kleine kinderen weet dat het zgn ‘etherlichaam’ een grote rol speelt in de ontwikkeling van het kind tot ca zeven jaar. Het kleine kind gedijt in het nabootsen van wat de grote mensen in zijn omgeving doen, in het herhalen, in ritmen (door de dag heen) en in gewoonten.

Toekomst scheppen, voor Kamerleden

Enkele weken geleden werden wij benaderd door Rolf van Velthoven. Rolf had net onze uitgave Toekomst scheppen in tijden van corona van John Hogervorst gelezen en wilde dit boekje op het nachtkastje van alle leden van de Eerste en Tweede Kamer doen belanden.
Als uitgeverij zien wij ook graag al onze uitgaven op zoveel mogelijk nachtkastjes.

Toekomst scheppen

Help een kamerlid (aan een boek)

Toekomst scheppen

Op initiatief van een lezer van het betreffende boekje is er een kleine actie opgestart: help een kamerlid aan een boek, namelijk: Toekomst scheppen in tijden van corona van John Hogervorst

In volle gang

Al enkele jaren biedt ons magazijn ook ruimte aan (een deel van) de voorraad van onze collega-uitgeverij Pentagon. Daar is nu verandering in gekomen. De volledige voorraad van uitgeverij Pentagon is verhuisd van Amsterdam naar Assen. En daarmee samenhangend verzorgen wij vanaf 1 augustus ook de levering van Pentagontitels aan boekwinkels en groothandel.

Weer een nieuw nummer verschenen...

We hebben het ritme goed te pakken: er is weer een nieuw nummer van ons tijdschrift Driegonaal verschenen. Wat betreft de inhoud: een heel gevarieerd nummer, met bijvoorbeeld...

De Grote Reset

Der Grosse Reset

De Grote Reset

Wij hebben het nooit echt bijgehouden: de door ons uitgegeven titels die ook in vertaling in het buitenland verschenen. Van Harrie Salman zijn dat er relatief veel; verschillende van zijn titels verschenen in verschillende talen.

Verbeter de wereld (en begin samen)

Was het een oprisping of een intuïtie? - In de afgelopen 10 dagen hebben we ‘opeens’ een krant, beter gezegd: een krantje van vier pagina’s geproduceerd. De aanleiding lag in wat openbaar heen en weer over corona, antroposofen, complotten. Het openbaar gesprek daarover is vaak kortademig met oordelen die een algemene strekking worden toegedacht.

Schaduwspel

Schaduwspel

Schaduwspel

Onze nieuwste uitgave is een ernstig boek met zeven uitgebreide artikelen over actuele ontwikkelingen op het gebied van technologie, economie en politiek. Die ontwikkelingen tenderen er naar dat het gedrag van mensen wereldwijd gevolgd, gemanipuleerd en gestuurd kan worden.

Het geheim van de Graal

Mini

Het geheim van de Graal

Wij vinden ze zelf heel leuk en hebben er plezier in om ze te maken: de deeltjes in onze reeks ABC ‘minibrochures’. Voor een mini-prijsje een mooie kleine brochure - met soms een hele ‘grote inhoud’.
Er is weer een nieuwe verschenen:

De grondsteen voor de toekomst

Een toegang tot de Grondsteenspreuk

De grondsteen voor de toekomst

Een boek dat voortkomt uit een lange aanloop. Al sinds 2010 komt de auteur samen in een studie/werkgroep om de impuls van de Kerstconferentie van 1923/24 nader te begrijpen en te ervaren. Voor de bijeenkomsten, die in het noorden van het land werden georganiseerd, bereidde hij inleidingen voor; na de bijeenkomsten,

Opdat mensen het horen (deel 1)

Opdat mensen het horen weer compleet

Opdat mensen het horen (deel 1)

In 2011 verscheen bij uitgeverij Christofoor het eerste deel van Opdat mensen het horen, het omvangrijke werk van Sergej O. Prokofieff over de betekenis van de Kerstconferentie van 1923/24. Tijdens die bijeenkomst werd de Antroposofische Vereniging (her)opgericht en

Driegonaal, jrg.37, nr.2

Driegonaal in een nieuw ritme

Driegonaal, jrg.37, nr.2

Jarenlang verscheen ons tijdschrift Driegonaal met onregelmatige tussenpozen. In het afgelopen jaar hebben we de regelmaat er weer in gebracht en sinds dit jaar hebben we de verschijningsfrequentie verhoogd: Driegonaal verschijnt nu zes maal per jaar.

De weg naar vrijheid

De weg naar vrijheid

De weg naar vrijheid

De weg naar vrijheid is de weg die de mensheid gaat — en is de weg waarvan wij in ons leven een stukje afleggen. Het is dan ook niet vreemd dat De weg naar vrijheid, van Margarete van den Brink, nu onder ons imprint Adventum heruitgegeven is.

Productief

Dertig jaar geleden, in 1991, gaven wij onze eerste titel van Harrie Salman uit: Het beeld van de ander - een uitgave die al heel lang uitverkocht is. Daar voegden zich in latere jaren nog meer titels bij, zoals Antroposofie als culturele factor, Het geheim van Chartres en De innerlijke zon (alle uitverkocht).

Bevallen op eigen kracht

Derde, bewerkte en geactualiseerde druk

Bevallen op eigen kracht

In 2012 verscheen Bevallen op eigen kracht van Wendy Schouten, een boek dat zwangere vrouwen hulp biedt bij de voorbereiding op de bevalling en de keuzes die daarin gemaakt moeten worden. Na relatief korte tijd was er een herdruk nodig, die ook snel zijn weg vond. Nadien is deze titel enkele jaren uitverkocht geweest (en circuleerden op de tweedehands-internet-markt exemplaren waarvoor heel veel geld gevraagd werd).

De schrijfster wilde het boek voor een nieuwe druk herzien, en heeft dat in het afgelopen jaar gedaan. Een flink deel is geactualiseerd en ‘omgeschreven’ en deze derde, vernieuwde druk is sinds kort verschenen.

Onze consumentenkring groeit!

Sinds begin van dit jaar hebben we 28 nieuwe deelnemers aan de Nearchus Consumenten Kring mogen begroeten. Deelnemers aan de consumentenkring betalen een bedrag van € 50,00 (of meer) vooruit — en kunnen daarmee ‘winkelen’ in onze webwinkel. Het vooruitbetaalde geld stelt ons in staat tijd en geld te investeren in de nieuwe titels die we uitgeven, en die soms honderden uren en duizenden euro’s vergen voordat zij kunnen verschijnen. Het totaal door de deelnemers ingelegde bedrag fluctueert bijna van dag tot dag, door de aankopen die de deelnemers doen én door de inleg van nieuw vooruitbetaald geld. Op dit moment gaat het om een bedrag van ruim € 17.000 — een belangrijke hulp voor ons!