Onze uitgeverij

Nearchus werd in 1989 opgericht, en is uitgegroeid tot een antroposofische uitgeverij met een breed fonds. Antroposofie is er voor iedereen, vinden wij, en moet ook door iedereen gevonden kunnen worden.

Tegen de stroom in neemt het aantal titels dat wij uitgeven jaarlijks toe. Alle verhalen die de toekomst van het boek in twijfel trekken ten spijt, zijn wij rotsvast overtuigd van de betekenis van het antroposofische boek. Want vandaag, net zoals in de komende jaren, is het nog steeds van vitaal belang dat er nieuwe antroposofische literatuur verschijnt.

Een flink deel van Rudolf Steiners ‘sociale gedachtengoed’ bijvoorbeeld, is nog altijd niet in het Nederlands toegankelijk. Auteurs die specifieke thema’s uitwerken en beschrijven, verdienen een platform. Mensen die in de antroposofische werkgebieden actief zijn hebben literatuur nodig om zich te scholen en hun werk te verdiepen. Wie de antroposofie voor het eerst ontmoet, moet de gelegenheid hebben om deze kennismaking op een eigentijdse manier voort te zetten. Belangrijke actuele maatschappelijke vraagstukken dienen vanuit de antroposofie onderzocht en beschreven te kunnen worden.

Wij zijn er nog niet mee klaar!