Agape - een nieuw imprint

De titels die wij uitgeven bestrijken een steeds groter inhoudelijk terrein. Om daarbinnen een ordening aan te brengen, en onze boeken een herkenbare identiteit mee te geven, werken wij met 'imprints'. Elk imprint bestrijkt een specifiek terrein. Aan de al bestaande imprints hebben we een nieuw imprint toegevoegd: Agape.

Onder dit imprint zullen titels verschijnen die gericht zijn op het leven en werken van Rudolf Steiner. Wij hechten eraan dat niet alleen de antroposofie in al haar aspecten lezend toegankelijk is, maar dat ook de mens die de antroposofie bracht ontmoet kan worden.
Andrej Belyj beschreef het (in Mijn jaren met Rudolf Steiner - een titel die wij ooit graag zullen heruitgeven) helder: "Het is de plicht van hen die hem [Rudolf Steiner] hebben gezien, zelfs maar het kleinste beetje vast te houden van datgene wat ooit golven van toewijding, verbazing en liefde in hun ziel tweegbracht."
Door deze aansporing laten wij ons graag leiden. Als eerste uitgave van Agape verscheen Mijn ontmoeting met Rudolf Steiner van Friedrich Rittelmeyer. Binnenkort verschijnt de tweede Agape-uitgave; een boek over Rudolf Steiner en Jiddu Krishnamurti van Mark Mastenbroek en Mary Noothoven van Goor.