[16 oktober 2020] En alweer een nieuwe titel! Een bijzonder werk van Harrie Salman. Al sinds begin jaren ’90 geven we werk van hem uit en deze titel is een bijzondere. Wij hebben het vermoeden dat dit boek precies op het goede moment verschijnt: het laat niet alleen zien hoe belangrijk en actueel de sociale visie vanuit de antroposofie is, maar ook hoe we vruchtbaar kunnen samenwerken, met elkaar en met de krachten uit de spirituele wereld.

Harrie Salman
De sociale wereld als mysterieplaats
De sociale visie van de antroposofie

De samenleving heeft nieuwe visies nodig. Laten we de inrichting van het culturele, politieke en economische leven over aan deskundigen die de burgers onmondig houden, aan de overheid die ons met camera’s volgt en aan bedrijven die data over ons verzamelen? Of worden we zelf actief om vrijheid in de cultuur, gelijkheid in de politiek en solidariteit in de economie te verwezenlijken?

De sociale visie van de antroposofie opent nieuwe mogelijkheden om met onze sociale impulsen te werken, bewuster tot ontmoetingen met anderen te komen en de gemeenschappen van de toekomst op te bouwen. Daarin worden we ondersteund door geestelijke wezens die met ons willen samenwerken en ons inspiraties en inzichten willen schenken.

Harrie Salman is onderzoeker van de cultuur en het sociale leven. Hij heeft in veel landen met mensen gewerkt die een actieve rol willen spelen in het sociale en spirituele leven. Recente publicaties van zijn hand zijn Gestolen welvaart (2019) en De Corona epidemie (2020).

ISBN 9789492326522
Paperback, 236p.
€ 19,50