flyer nck[11/9/2015] In 1990, een jaar na onze oprichting, kregen we een schenking die we toen besteed hebben om een brochure te maken over de Nearchus Consumenten Kring, die in dat jaar van start ging. De schenking van toen hebben we gebruikt als zaadgoed: de folder van destijds hebben we zo breed mogelijk verspreid om leden te werven voor de consumentenkring.

Ergens in de jaren ’90 kwam de Nearchus Consumenten Kring op een laag pitje te staan. Het aantal leden nam niet meer toe en er gebeurde niet zo veel. In de afgelopen jaren hebben we zo af en toe een poging kunnen doen de kring weer wat nieuw leven in te blazen. En, buiten ons toedoen, het lijkt erop alsof het idee achter de consumentenkring in deze tijd in een vruchtbare bodem valt. Dat heet tegenwoordig ‘crowd funding’. Wat ons betreft is het een gedeeltelijke invulling van wat Rudolf Steiner bedoelde met de ‘associatieve economie’: als onderneming zoeken we bewust naar een ‘duurzame verbinding’ met de consument, want ons bestaan is een-op-een verbonden met de vraag of wij er in slagen behoeften van consumenten te vervullen.

In de loop van dit kalenderjaar hebben we enkele tientallen nieuwe leden van de consumentenkring mogen verwelkomen – en daar zijn we echt blij mee!

Leden betalen een bedrag van € 50,00 (of meer) vooruit. Dat bedrag staat bij ons als hun tegoed genoteerd. Wanneer het hen uitkomt, bestellen de leden boeken (of andere artikelen) van hun gading in onze webwinkel en dat bedrag wordt dan verrekend met hun tegoed.
Zo simpel is dat: leden van de consumentenkring betalen vooruit.

Dat is voor ons, als kleine uitgeverij van moeilijk-te-verkopen-boeken een belangrijke steun in de rug. Want het maken van boeken kost veel tijd en geld, en dat moet allemaal geïnvesteerd worden vóórdat er nog maar één boek verkocht is. Heel fijn als de leden van de consumentenkring gezamenlijk enkele duizenden euro’s als tegoedbedrag hebben ingelegd, dat geeft ons wat reikwijdte om te werken aan nieuwe uitgaven.

We hebben een brochure gemaakt, waarin u meer over de Nearchus Consumenten Kring lezen kunt. En we nodigen u graag uit mee te doen: help de antroposofie de toekomst in!

klik hier om de brochure te bekijken