stolp_vergeving_voorplat_webModerne media zijn snel. En wie vol nieuwsgierigheid is – een op zich mooie eigenschap – kan er de handen vol aan hebben: volgen wat er in de media speelt. Maar ja, een beetje rustiger, en de dingen wat uitgebreider onderzoeken, dat heeft óók wat.
Een boek lezen, bijvoorbeeld!

Maar ook in de wereld van het boek gaat alles steeds sneller. Een stroom van nieuwe boeken trekt aan ons voorbij. Vangt een boek niet voldoende aandacht? Dan is het al gauw klaar met een boek en wordt het met besliste drang naar het einde van zijn levenscyclus geholpen (dat noemen we in het boekenvak: verramsjen). Of het is op een gegeven moment gewoon op, uitverkocht, en verdwijnt. Want de vraag naar het boek is te klein om een nieuwe druk te realiseren.

Wij proberen daar wat anders mee om te gaan en houden boeken zo lang mogelijk beschikbaar. Wie met lage overheadkosten werkt, en dat doen wij, kan een boek wat langer in het magazijn laten liggen: zodat het toch gevonden kan worden door de mensen die het zoeken.
Als uitgever doe je immers niets anders dan: inhoud beschikbaar maken voor de mensen die die inhoud zoeken. Het uit de handel nemen van inhoud is het tegengestelde van wat je als uitgever eigenlijk wilt.

Binnenkort verschijnt bij ons de herdruk van een titel van Hans Stolp, ooit bij een andere uitgever verschenen. Wij maken het weer beschikbaar en zijn daar blij mee!
De genezende kracht van vergeving, dat is een mooie titel met een inhoud die nog wel even mee kan. Kan binnenkort weer gevonden worden!

En kijk eens: Herman Boswijk maakte er een prachtige omslag voor!