porttret fc_cor [9/6/2015] Op 93-jarige leeftijd is op 25 mei j.l. Edy de Munck overleden.
Edy was een warm, origineel en initiatiefrijk mens die tot op hoge leeftijd, tot aan haar overlijden samen met zijn vrouw Margreet, de wereld bereisde. De zeventig al ruim gepasseerd reed hij nog door de woestijn in Lybië en fotografeerde er rotstekeningen die nog nagenoeg onbekend waren of bezocht Scythengraven in Gorny Altaï. Altijd beleefde hij onverwachte avonturen en ontmoette hij bijzondere mensen – waarover hij dan naderhand levendig kon vertellen.

In Den Haag, onder andere in het Museon, vertelde hij vele avonden over zijn reizen en over de cultureel-historische en religieus-esoterische dwarsverbanden die hij overal ontdekte. De geschiedenis van de mensheid en in het bijzonder de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn en de weerspiegeling daarvan in de menselijke beschaving, fascineerden hem levenslang.

Zijn eerste en tweede boek (Shamanen & Farao’s, Kopten & Ketters en Van holbewoner tot stadsmens) getuigen van deze blijvende fascinatie. Een derde boek, dat komend najaar zal verschijnen, maakt deze ‘onbedoelde trilogie’ compleet.

Sinds zijn kennismaking met de antroposofie bleef hij deze, en Rudolf Steiner, trouw -niet braaf en volgzaam maar individueel, beslist en op een eigen wijze. Als directeur van de voormalige Vredesteinfabriek in Loosduinen (Den Haag) voltrok hij een jaar lang een ‘praktijk-experiment’ op basis van de sociale driegeleding – wegens succes werd het door de centrale directie radicaal beëindigd.

In de laatste jaren van zijn leven nam zijn groeiende interesse voor de muziek, vooral voor de opera’s van Wagner, de plaats in van zijn reizen rond de wereld. Nu bereist hij de wereld van de kosmische klankharmonie.