flyer nck
[13/2/2015] Voordat een boek in de winkel ligt, laat staan voordat de consument het opmerkt en misschien besluit het te kopen, is er veel gebeurd om het zo ver te laten komen:
– de schrijver schrijft zijn boek
– misschien moet het vertaald worden, dat doet de vertaler
– de redacteur neemt de tekst grondig door en overlegt met de schrijver
– en dat soms meerdere keren
– een ander mens, de corrector, gaat alles nog eens één keer door om de laatste foutjes er uit te halen
– nu is het de beurt aan de opmaker
– die mogelijk dezelfde is als degene die een mooie omslag probeert vorm te geven
– daarna gaat het resultaat van dit alles naar de drukker
– komt eindelijk als boek bij de de uitgever
– gaat door naar de boekwinkel
– en wordt hopelijk door u opgemerkt en gelezen!

U begrijpt wel, zo vlot als het hierboven opgeschreven is, verloopt dit alles in de werkelijkheid niet. Veel mensen besteden er veel tijd en zorg aan. Anders gezegd: in een boek dat vandaag verschijnt is veel tijd en geld geïnvesteerd. Of die investering ook terugkomt, zal doorgaans later pas blijken.

Al lang geleden hebben wij de Nearchus Consumenten Kring opgericht. Het is een kring van mensen die een bedrag van 50 of 100 euro inleggen en dat bedrag vervolgens gebruiken om zo af en toe, of heel frequent, of zelden, een boek aan te schaffen. Dat hebben ze dan vooruitbetaald – en daarmee helpen ze ons om in het maken van nieuwe titels te kunnen investeren.

U kunt hier een pdf-bestand over de Nearchus Consumenten Kring downloaden:
brochure_nck_def

We zijn er blij mee dat het aantal deelnemers de afgelopen tijd aardig gegroeid is. We denken ook dat er best nog wel meer mensen te vinden zijn die op deze manier betrokken willen zijn bij het realiseren van nieuwe antroposofische uitgaven. En we hebben ook een flink aantal titels in voorbereiding!

Zo wordt op dit moment onder meer gewerkt aan Wat mensen tot de sterren spreken van Leo de la Houssaye, een uitgave in de reeks gesprekken met natuurwezens over de kernramp van Fukushima, een verzameling van drie voordrachten van Rudolf Steiner over individu en gemeenschap en een uitgave over de actuele betekenis van Mani en diens leer over goed en kwaad.