[20/11/2014] En dat andere vrachtwagentje dan? Dat bracht een andere nieuwe uitgave. Het is een ‘ernstig’ boek.

6004387270Was Jezus getrouwd met Maria Magdalena en hadden zij samen kinderen? Dat is volgens sommige auteurs het geval. Eén van hen, Danielle van Dijk, zegt zich daarbij op Rudolf Steiner te baseren. In Houd mij niet vast houdt John Roex de beweringen van Danielle van Dijk tegen het licht en laat hij zien hoe Rudolf Steiner over Maria Magdalena en haar verbinding met Jezus tot heel andere conclusies kwam.

We zijn benieuwd naar hoe dit boek ontvangen gaat worden. Het ernstige van het boek zit hem er namelijk in dat het over grote, ernstige vragen gaat. Uiteindelijk gaat het om de vraag naar het ware wezen van Christus. En dat is, wat ons betreft, een vraagstuk dat alleen in ernst onderzocht en besproken kan worden. Het ‘ware wezen van Christus’, dat is niets waarover je naar willekeur het een of het ander kunt denken of beweren. Alles dat we daarover onderzoeken en kenbaar willen maken dient weloverwogen onderzocht, doordacht en geformuleerd te zijn.

Daarom heeft de auteur zich ingespannen om, naast de visie van Danielle van Dijk, bloot te leggen wat de visie van Rudolf Steiner over Maria Magdalena en haar verbinding met de Christus was.

John Roex
“Houd me niet vast’- Rudolf Steiner over Maria Magdalena
paperback, 114 pagina’s, € 14,50

In onze webwinkel geldt tot en met 24 november een aanbieding: wanneer u deze titel bestelt, betaalt u (voor uw gehele bestelling) geen portokosten.