5579[27/12/2013] “Ik had niet gedacht dat het onderwerp zo veelomvattend zou zijn. Dat moet een hele klus geweest zijn om de tekst af te bakenen en te ordenen en dan in een toegankelijke vorm te gieten. Dat is het werk van jaren geweest, dat is duidelijk. Door de verscheidenheid aan onderwerpen is het boek ook interessant voor niet-vakgenoten. Zelf ben ik geen spraakkunstenaar, maar in het hoofdstuk over dichtkunst heb ik met veel plezier zitten lezen. Dat is een gebied dat mij altijd geboeid heeft, en dan met name het vormaspect. En daar ga je in je boek uitvoerig op in.”

“Twee weken geleden heb ik uw boek aangeschaft. Ik ben er zo blij mee, het is zo helder en duidelijk beschreven. Geweldig om dit als studieboek en naslagwerk te hebben.
Hartelijk dank voor alle inspanningen hieromtrent!”

“Ik kan het niet laten om je nog een keer een enorme pluim op je hoed te geven. Wat heb je een goed stukje werk geleverd. Wat zit dat boek over de spraak goed in elkaar. Wat een werk, tijd en energie. Zo goed ingedeeld met een nuchtere, goed begrijpende, duidelijke taal weergegeven. In mooi Nederlands en met veel liefde voor de spraak/taal overzichtelijk verwoord! We (vooral mensen die met de spraak ‘bezig’ zijn) mogen blij zijn dat er nu eindelijk een gedegen spraakleerboek in het Nederlands verschenen is.”

(Enkele lezersreacties op Spreekkunst van Michaëla Klinkenberg)