Tussen Wodan en Widar

Tussen Wodan en Widar

- De IJslandse Edda en het verhaal van de mensheid -
De beelden uit de Edda hebben een unieke eigenheid, heel verschillend van de andere grote mensheidsverhalen. In deze (her)uitgave gaat de schrijfster in op de betekenis van de mythologische beelden. Thor, Odin, Loki en andere figuren uit deze noordse mythologie komen uitgebreid aan de orde. Met behulp van inzichten van Rudolf Steiner wordt duidelijk dat in de Edda in grootse beelden het verhaal van de ontwikkeling van de mensheid geschilderd is.
(paperback, genaaid, 317p)

Wonderlijk rauw en bizar klinken de oudste verhalen uit Noord-Europa, waaronder de Edda, ons in de oren. Waar gaat dit over? Hier worden duidelijk geen persoonlijke beslommeringen of zieleroerselen uitgebeeld, en evenmin de lotgevallen van een volk. De beelden zijn van bovenmenselijk, kosmisch formaat. Ze handelen over een dramatische proces, waar enorme creatieve krachten bij betrokken zijn. Dat proces is de schepping van de wereld, de creatieve krachten zijn de goden, reuzen en dwergen, en het doel van hun inspanning is de mens.

Tussen Wodan en Widar tracht de evolutionaire beelden van de Edda, met al hun wonderlijke en grillige details, stap voor stap te ontsluieren. Daarbij biedt de spirituele kosmologie van Rudolf Steiner een fascinerende leidraad. Oude overleveringen en twintigste-eeuwse helderziendheid blijken elkaar in hoge mate aan te vullen en tot een inspirerend beeld van de menselijke ontwikkeling samen te smelten.

info van de uitgever
Nearchus / Sigune, 2022

ISBN 9789492326744

24,50