Spreekkunst

Spreekkunst

De eerste ’volwassen’ Nederlandse uitgave over spreekkunst, ofwel spraakvorming. In dit gedegen basiswerk behandelt de schrijfster alle aspecten van het spreken (spraakvorming, expressie, presentatie, poëzie en ritme en spraaktherapie). Ze geeft daarbij achtergronden (bijvoorbeeld over de adem, de vier elementen, declameren en reciteren), inzichten en heel veel oefeningen. Een boek om mee te werken voor allen die bewust met het woord bezig zijn.
(paperback, genaaid, 391 pagina’s)

Spreken lijkt iets van alledag maar is bijzonder creatief.
Michaëla Klinkenberg werkte met deze kunst als spraakdocent, spraaktherapeut en voordragend artiest. Haar werkervaring heeft zij gebundeld in dit boek, waarin alle aspecten van het spreken worden behandeld: adem, stem, articulatie, intonatie, gebaar, expressie en presentatie. Naast aandacht voor veel praktische oefeningen komen thema's aan bod als spraakritmen, poëtische versvormen en voordrachtskunst. In de bijlage vind je informatie over de spreekkunst als uitgangspunt voor een nieuwe vorm van spraaktherapie.

Spreekkunst is geschreven voor sprekers, vertellers, acteurs, liefhebbers van poëzie, euritmisten, leraren, docenten en voor ieder die geïnteresseerd is in de creatieve én de praktische aspecten van het spreken. Voor hen kan dit op de praktijk gerichte en verdiepende werk een belangrijke hulp vormen.

Info van de uitgever
Nearchus | Kolisko, 2e druk 2023

ISBN 9789083325637

30,00