Als beweging gaat spreken

Als beweging gaat spreken

100 jaar euritmietherapie in Nederland

Honderd jaar geleden (in 1921), werd de euritmietherapie 'geboren'. Deze uitgave bevat de tekst van drie voordrachten: voormalig huisarts Johanna Priester spreekt over de potentie en de toepassing van de euritmietherapie; Gertrud Mau, euritmietherapeut, spreekt over de ontwikkeling van de euritmietherapie; Imke Jelle van Dam over '100 jaar euritmietherapie'. Daarnaast bevat deze uitgave een bericht over wetenschappelijk onderzoek naar de werking van euritmietherapie bij kinderen.
(paperback, 57p)

Het jaar 1921 was het geboortejaar van de euritmietherapie. Aan een klein maar bevlogen gezelschap gaf Rudolf Steiner een eerste cursus over de gezond makende kracht van de euritmische bewegingskunst. Nu, honderd jaar later, wordt de euritmietherapie ingezet bij een breed scala aan klachten en aandoeningen en is nog steeds vol in ontwikkeling.

Gertrud Mau, Imke Jelle van Dam en Johanna Priester spraken op twee symposia ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de euritmietherapie over onder meer het ontstaan van de therapie, de toepassing in de praktijk en de verdere beloften die de euritmietherapie nog in zich draagt. – Deze uitgave bevat een weergave van hun voordrachten en een bericht over een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de euritmietherapie bij kinderen door Erik Baars.

info van de uitgever
Nearchus / Kolisko, 2021

10,00