Gezondheid, ziekte en antroposofie

Gezondheid, ziekte en antroposofie

Huib de Ruiter was 37 jaar werkzaam als antroposofisch huisarts in Leiden. Deze uitgave is een verzameling van de artikelen die hij in die jaren voor zijn patiënten schreef. De artikelen zijn in hoofdthema's geordend en geven een breed en levendig beeld van de antroposofische kijk op de mens (mensbeeld) en op ziekte en gezondheid. Artikelen over o.m. de werking van de organen; over een aantal veel voorkomende ziekten en aandoeningen; over de zeven metalen en een aantal planten en mineralen en hun toepassing in de antroposofische geneeskunde. - Deze uitgave vormt een inspirerende toegang tot een vruchtbare manier van omgaan met vragen van ziekte en gezondheid, ook in praktisch opzicht.
(paperback, 319p, met register)

Huib de Ruiter was 37 jaar werkzaam als antroposofisch huisarts in Leiden. In die jaren schreef hij met grote regelmaat stukjes in het kwartaalblad van gezondheidscentrum De Lemniscaat, waaraan hij verbonden was.

In dit boek is het merendeel van die stukjes gebundeld. Met elkaar vormen ze een toegankelijk handboek over antroposofische huisartsenzorg, geschreven voor patiënten.
Het boek bestaat uit zes delen:
- antroposofie en geneeskunde
- organen
- ziekten, aandoeningen, keuzes
- metalen
- mineralen
- planten.

Naast antroposofische gezichtspunten en achtergronden komen ook ziektebeelden
aan de orde, evenals therapieën en medicijnen. Een register maakt het boek nog beter toegankelijk.

info van de uitgever
Nearchus | Winde, 2023

ISBN 9789083325651

22,50