In verbinding met de wereld

In verbinding met de wereld

Bespiegelingen op het water van Gent

Een week lang in het midden van de historische stad Gent, op het water en afgezonderd. Zó kwam dit dagboek tot stand waarin Luuk Humblet - juist door het wegvallen van de alledaagse verbinding met zijn stad, zijn geliefden, zijn dagelijkse bezigheden - beschrijft wat in hem leeft. Dat levert prachtige bespiegelingen op, eerlijk en puur verwoord, over de historie van Gent, solidariteit en economie, de idealen vrijheid, gelijkheid en broederschap, en meer.
(paperback, met zwartwit foto’s) 107 pagina’s

In het kader van een solidariteitsproject vertoefde Luuk Humblet een week lang op een bootje in het hart van Gent. Zonder enig modern communicatiemiddel was zijn contact met de buitenwereld beperkt tot een uurtje bezoek per dag en een zwaai van een voorbijganger vanaf de wal.
Stadskluizenaar voor een week…

Drijvend op het water dat altijd anders is maar al eeuwen door het oude Gent stroomt, schreef hij over zijn verbinding met de wereld. Met het oude Gent en haar geschiedenis. Met zijn vrouw, vrienden, leermeesters en andere tijdgenoten. Met mensen van over de hele wereld in het licht van de idealen vrijheid, gelijkheid en broederschap. Met de toekomst van de mens en de brug daar naar toe.
Info van de uitgever
[Nearchus CV, 2011

ISBN 9789073310735

14,75