De Oekraïne-oorlog

De Oekraïne-oorlog

Occult-politieke achtergronden

Een blik op belangrijke gebeurtenissen in onze tijd, gebaseerd op grondig onderzoek van politieke en historische bronnen én van de antroposofie. Daarbij allereerst een beschrijving van de achtergronden van de Oekraïne-oorlog; vervolgens een nuchtere én spirituele blik op het verschijnsel 'complottheorie' en als derde deel een verzameling van fragmenten van Rudolf Steiner over het werken en streven van occulte loges.
(paperback, 153p)

Emoties en overtuigingen, opgeblazen door de (sociale) media, vertroebelen vaak het zicht op de ontwikkelingen in de wereld. Zij maken het moeilijk kennis te nemen van de feiten. En dat, terwijl het 'lezen van de feiten' een helder en beweeglijk denken vraagt.

Arjen Nijeboer beschrijft in het eerste deel van dit boekje de geopolitieke achtergronden van de Oekraïne-oorlog en werpt daarmee ook licht op de diepere betekenis van deze oorlog.
In het tweede deel behandelt hij het vraagstuk van de 'complottheoriën' en doet dat op basis van de geesteswetenschap van Rudolf Steiner.
Het derde deel bestaat uit een samenstelling van citaten van Rudolf Steiner over het streven en de werkzaamheid van de zgn loges, verborgen machtskringen die hun eigen doeleinden nastreven.

Daarmee vormt dit boekje een uitnodiging om de actuele ontwikkelingen in de wereld zorgvuldig en met een helder verstand tegemoet te treden.

info van de uitgever
Nearchus, 2023

ISBN 9789083325682

17,50