Loop maar ver en lang

Loop maar ver en lang

Op zoek naar houten kerkjes in het noorden van Rusland

Lyanne Korf studeerde Russisch en verbleef vaak bij vrienden in Rusland. In deze uitgave beschrijft zij twee reizen die zij maakte in het stille, uitgestrekte noorden van Rusland waar zij, samen met een Russische vriendin, op zoek ging naar houten kerkjes. Die trof zij er, soms verlaten, soms vervallen, soms mooi opgeknapt. Maar vooral ontmoette zij daar de mensen zoals die daar leven in een eenvoud die ons onbekend is en die alles wat zij hebben delen met de langstrekkende reiziger. - Een ontmoeting met de Russische ziel.
(hardcover, 77p, met afb. in kleur)

'Willen jullie dáár naartoe?' De kapitein begint ongelovig te lachen. 'Maar daar is helemaal niets!' Van verre zien we echter twee kerkjes op de oever staan, een houten en een stenen. Nergens verder een teken van leven, een huis of een dorpje. Toch heeft dit plaatsje een naam, Permogorje. Hier gaat onze reis echt beginnen.

Dit boek is een verslag van twee grote reizen langs twee brede rivieren in het noorden van Rusland, op zoek naar houten kerkjes. Ver weg van het moderne leven is hier niets dan de eindeloze en machtige natuur. Ontdek een ander Rusland, waar mensen die leven in eenvoud met je delen wat zij hebben. Een onbekend land, vol schoonheid en diepte.

info van de uitgever
[Het Getij, 2024]

ISBN 9789492326928

19,50