Op weg naar priesterlijk handelen

Op weg naar priesterlijk handelen

Een intense beschrijving van een weg om van mens tot mens sociaal scheppend te worden. In de wijze waarop mensen elkaar ontmoeten kan Christus als verbindende kracht werkzaam zijn; en kunnen wij het spirituele binnen brengen in in de sociale werkelijkheid. Dit 'priesterlijk handelen' vormt een antwoord op de zielenood die in veel mensen leeft.
Albert Smit (1940-2020) was antroposofisch arts en gedurende zijn leven intensief bezig met de vraag hoe de ene mens de ander kan bijstaan.
(hardcover, 119p)

Groeit de kloof tussen het aardse bestaan en de bovenzinnelijke oorsprong die al het leven draagt? Het is aan de mens zijn leven en handelen zo vorm te geven dat beide met elkaar verbonden worden.
Albert Smit (l940-2020) nam in zijn praktijk als antroposofisch arts waar hoe als gevolg van deze scheiding de zielenood van mensen toeneemt.

Die nood vraagt om een begripvol, 'priesterlijk' handelen, om sociale kunst. Om de ruimte om elkaar van mens tot mens als gelijke en als metgezel te ontmoeten; een ruimte waarin Christus verbindend werkzaam is.

Vanuit hartekracht gedaan werkt zij als een warme stille kracht.

info van de uitgever
Nearchus/Adventum, 2022

ISBN 9789492326706

15,00