Miniaturen

Miniaturen

decennia, eeuwen, millennia

Een originele terugblik op 20 eeuwen geschiedenis, in de vorm van 50 miniaturen waarin steeds een historisch persoon, een bepaalde gebeurtenis of de geboorte van een idee centraal staat. (109 pagina’s)

Terug in de tijd: van het heden naar het begin van onze jaartelling in ruim 50 miniaturen. Korte stukjes waarin steeds een tijdvak vanuit een wisselende invalshoek wordt belicht: soms door het leven van een mens, door een culturele, technische of religieuze ontwikkeling, of door de grote politiek.
Door de opbouw en de wisselende keuze van thema's biedt deze terugblik verrassende doorkijkjes in de tijd en lichten onverwachte historische verbanden op.

Van Nelson Mandela (”In de mens is een neiging tot het goede, die begraven en verborgen kan zijn, om dan onverwacht weer door te breken”) via Adolf Hitler (”Man, die heeft een bek, die kunnen we gebruiken”) tot Paulus ( ”Wat gij vereert zonder het te kennen, dat kom ik u verkondigen”).

Jan Klaasen (1946) was werkzaam als leraar filosofie, pedagogie en geschiedenis in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, o.a. op de Vrije Pedagogische Academie (Zeist) en de Vrije School in Eindhoven.

ISBN 9073310202

4,00