Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot III

Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot III

Hermetisme en Christendom, een verkenningstocht

Een van de bijzonderste teksten uit de esoterische literatuur. Dit is het derde deel waarin de auteur de laatste zeven Grote Arcana (nrs. 16 tot en met 22) bespreekt - als zeven geestelijke ontwikkelingsstappen. Met zijn grote kennis van vele esoterische tradities ontwikkelt hij wijdse en voor de goede verstaander toch substantiële perspectieven.
(paperback met flappen, genaaid, 358p)

De Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot zijn brieven gericht aan een onbekende vriend. Deze onbekende vriend is een ieder die bereid is de brieven te lezen en daarmee, vanuit de zekerheid van de innerlijke ervaring die het meditatieve lezen met zich meebrengt, zal gaan begrijpen wat Christelijk Hermetisme is.

De 22 brieven zijn eigenlijk 22 geestelijke oefeningen die de lezer in staat stellen zich mee te laten voeren in de stroom van de levende Traditie. In de verkenning van de symboliek van de 22 grote Arcana (geheimen) van de Tarot openbaren zich gaandeweg de in de Arcana verborgen kosmische principes en goddelijke wijsheid.


De uitzonderlijke eruditie van Valentin Tomberg, zijn associatieve denkstijl en zijn beeldende manier van schrijven zorgen voor een stimulerende gelaagdheid. Dat maakt dit werk essentieel, interessant en toegankelijk voor de zoeker op het gebied van religie en spiritualiteit.

Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot verschijnt in drie delen.
Dit deel bevat de laatste zeven brieven.

info van de uitgever
[Nearchus / Adventum, 2019]

ISBN 9789492326355

25,00