Kleur, licht en beweging

Kleur, licht en beweging

Ontdek de wereld van oliepastelkrijt

Heel veel cursisten maakten al kennis met de bijzondere techniek van het werken met oliepastelkrijt zoals Baukje Exler die ontwikkelde. De kaarten met haar werk vinden internationaal aftrek. In dit boek leidt zij je binnen in de wereld van oliepastelkrijt. Na inleidingen over het materiaal en de techniek volgen eerst een aantal basisoefeningen, en daarna volgt een reeks oefeningen, stap voor stap beschreven en geïllustreerd, om zelf aan de slag te gaan met thema’s als landschap, bloemen, van abstract naar realistisch.
Hardcover, genaaid, 205p, met vele afb. in kleur

In Ontdek de wereld van oliepastelkrijt neemt kunstenares Baukje Exler je stap voor stap mee om je het schilderen met oliepastelkrijt eigen te maken. Oliepastelkrijt is een heerlijk materiaal waarmee je tot prachtige resultaten kunt komen.

Dit boek biedt praktische informatie over het materiaal en geeft oefeningen om je de techniek van het werken met oliepastelkrijt eigen te maken. Vervolgens wordt een aantal abstracte en figuratieve opdrachten beschreven, die je veel plezier zullen bieden en die helpen om je eigen stijl te ontwikkelen.

Dit boek is voor iedereen die zich wil laten inspireren door deze techniek en gevoed wil worden door kleur, licht en beweging.

info van de uitgever
Nearchus | ABC Doen, 2022

ISBN 9789492326836

32,50