Klinkende woorden: Spreekkunst verschenen!

03_3JK_0295Op zondag 13 oktober vond in Bergen (NH) de presentatie plaats van Spreekkunst van Michaëla Klinkenberg. Met een kort maar smaakvol programma met muziek en natuurlijk met een handvol gedichten en met vrolijke, ernstige en klinkende woorden van de schrijfster, van Marjo van der Himst en van John Hogervorst werd het een feestelijke bijeenkomst.

Het verschijnen van dit basiswerk en de start van de opleiding Spraak aan de Leidse Hogeschool afgelopen september lijken markeringspunten voor een hernieuwde aandacht voor de spreekkunst!

Op de foto krijgt de auteur het eerste exemplaar overhandigd.

Presentatie Spreekkunst

spreekkunst voorkant print

Op zondag 13 oktober a.s. vindt de presentatie plaats van Spreekkunst van Michaëla Klinkenberg.
Na een aanloop die enkele jaren in beslag nam is het dan nu zo ver: met Spreekkunst is er een gedegen werk beschikbaar dat voor velen een belangrijke hulp zal zijn bij het werken met de spraak.
U bent van harte welkom tijdens de presentatie die om 11.30 uur begint in Therapeuticum Egelantier, Prinsesselaan 52, 1861 TP Bergen.

Graag vooraf aanmelden: micha.klinkenberg@live.nl

Spreekkunst

spreekkunst voorkant print[9/9/2013] Zo – en alwéér een nieuwe uitgave die bij de drukker is beland: Spreekkunst van Michaëla Klinkenberg.
Een omvangrijk boek (392 pagina’s!) waarin alle aspecten van het spreken behandeld worden:  adem, stem, articulatie, dynamiek, gebaar, stemming, presentatie, spraakritmen, versvormen en voordrachtskunst.
Deze titel gaat vast en zeker uitgroeien tot een onmisbaar basiswerk voor sprekers, vertellers, acteurs, liefhebbers van poëzie, euritmisten, leraren, docenten en voor ieder die geïnteresseerd is in de achtergrond, de creatieve én de praktische aspecten van het spreken. Met deze mooie, gebonden uitgave zijn de drukker en de binder wel even zoet. Hopelijk nog nét in september in de winkel.
Het verschijnen van deze uitgave én de zojuist gestarte nieuwe HBO-opleiding Spraak en Drama aan de Leidse Hogeschool lijken te wijzen op een nieuwe impuls voor de antroposofische spreekkunst!

Altijd opnieuw de woorden vinden…

[27/8/13] Fascinerend hoe auteurs in hun geschriften proberen de antroposofie beknopt te karakteriseren.
In Spreekkunst (verschijnt binnenkort) doet Michaëla Klinkenberg dat héél mooi:

Antroposofie komt van het Grieks antropos (mens) en sofia (wijsheid) en is een filosofie die tracht de dimensies van het menselijk bestaan te omvatten. Eén van de kenmerkende antroposofische gezichtspunten is dat de mens niet alleen uit materie bestaat maar ook uit de niet-materiële dimensies vitaliteit (levensenergie), psyche (gevoel, gedachte en wil) en identiteit (geestelijke kern).

Recente berichten

Sociale netwerken