Oefeningenboek kunstzinnige therapie

7922Verschenen!

Oefeningenboek kunstzinnige therapie
250 oefeningen uit de praktijk
Klaartje de Vletter & Marjolein Dorresteijn

In het Oefeningenboek Kunstzinnige Therapie delen meer dan honderd kunstzinnig therapeuten hun oefeningen en ervaringen uit de praktijk. Aan de hand van de seizoenen en hun kenmerkende kwaliteiten zijn uim 250 oefeningen weergegeven, samen met praktische tips, toepasselijke boektitels, afbeeldingen en gedichten.

Een boek uit de praktijk, vóór de praktijk. Voor iedereen die beeldend therapeutisch werkt en die zichzelf verder wil laten inspireren. Onder het motto ‘denk breed, ervaar zelf, mijmer, probeer… en doe!’

Hardcover, 427 pagina’s
Met honderden afbeeldingen in kleur
ISBN 9789492326096
Prijs: € 44,00

Bestellen doet u HIER

Deze bijzondere uitgave verscheen bij ons imprint Kolisko en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag en de Iona Stichting.

Kunstzinnige therapie bij dementie

[20/11/2014] Wel zeker gebeurt er hier van alles en dat mondt dan bij tijd en wijle weer uit in nieuwe ‘verschijningen’. Tot en met het einde van dit jaar hebben we nog een en ander in petto. In de afgelopen dagen kwamen hier wel twee vrachtwagentjes langs met nieuwe uitgaven. Zoals deze:

6003304895Blijf mij zien – Kunstzinnige therapie bij dementie in de praktijk
Op allerlei plaatsen wordt in de praktijk gewerkt met inzichten uit de antroposofie. In deze brochure vertellen vijf kunstzinnig therapeuten over hun dagelijks werk met mensen met dementie. Daarbij geven ze, aan de hand van concrete gevallen, inzicht in hun werkwijze, doelen en resultaten. En daarmee ontstaat niet alleen een kleurrijk beeld van kunstzinnige therapie in de praktijk maar ook van de vruchtbare werking van deze therapie.
Klaartje de Vletter, Pauline van Baar, Silvia Fiorini, Els Vrancken en Lieke Camerik
(brochure, 32 pagina’s, in kleur geïllustreerd) € 5,00

In onze webwinkel geldt tot en met 24 november een aanbieding: wanneer u deze titel bestelt, betaalt u (voor uw gehele bestelling) geen portokosten.

Dementie en ik

[17/6/2014] De stroom van nieuwe titels die in voorbereiding is proberen we in goede banen te leiden door verschillende nieuwe imprints te starten. In een vorig bericht hebben we de imprint Kolisko al geïntroduceerd. En inmiddels is de eerste uitgave van dit nieuwe imprint verschenen!

5871

Dementie en ik
Marko van Gerven en Christina van Tellingen (red)

Een bundel met artikelen over dementie: ervaringsverhalen van antroposofisch werkende therapeuten; antroposofische inzichten over het ontstaan en de achtergronden van dementie en enkele artikelen over de hersenen en het menselijk bewustzijn. In deze bundel wordt aannemelijk gemaakt dat het ik van de dementerende patiënt tot op het allerlaatste moment verbonden blijft en in de verschillende fases van dementie op speciale momenten nog steeds ’ontmoet’ kan worden.
Een bijzonder boek waarin beschreven wordt, dat ondanks beschadigingen in de hersenen zoals bij demensie, ontwikkelingsmogelijkheden blijven bestaan en het ik zich soms nog manifesteren kan. Dan zie je voor een moment de mens zoals hij ooit was. Het geeft de bevestiging, dat de geest de leidende macht is over het lichaam.
(Mw. S. de Ruiter, familielid dementerende)
(paperback, 174 pagina´s, 15,00 euro)

In onze webwinkel geldt tot en met maandag 23 juni: uw gehele bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd indien u deze titel bestelt (binnen Nederland, klanten buiten Nederland ontvangen 2,00 euro korting op de verzendkosten).
Klik hier voor nadere informatie over deze titel.

Recente berichten

Sociale netwerken