Kopzorg

[5 februari 2021] Een van onze imprints is Kolisko: onder deze vlag verschijnen uitgaven waarmee professionals hun werk op basis van de antroposofie kunnen verdiepen. Vers van de pers: een waardevolle nieuwe titel…

Folkert Brugman
Kopzorg
– Een handreiking voor beperkingen in de zelfregulatie van bewustzijn bij hersenletsel, in de acute, subacute en chronische behandelfase –

Deze uitgave is in eerste instantie bedoeld voor degenen die werkzaam zijn in de zorg voor patiënten met een neurologische aandoening. Op basis van zijn langdurige ervaringen en permanente verdieping van zijn vak, beschrijft de auteur het Hersengedragmodel en verbindt dit met inzichten uit de antroposofie. Zo biedt hij een kader om te kunnen waarnemen en begrijpen wat de patiënt ervaart en geeft hij bovendien allerlei handelingsperspectieven om de patiënt op de juiste manier tegemoet te kunnen treden. – Mede daarom is dit boek ook van belang voor mantelzorgers.

“Door intense vasthoudendheid en investering gedurende een lange periode is Folkert erin geslaagd om het Hersengedragmodel te beschrijven en toegankelijk te maken. Dit legt een basis voor een intensief en boeiend gedeelte van de neuroverpleegkundige zorg, waarop verdere ontwikkelingen geënt kunnen worden.
Dit boek is geschreven vanuit passie voor het vakgebied neuroverpleegkunde en vanuit de overtuiging dat neuroverpleegkundigen een verschil kunnen maken in het leven van patiënten met een neurologische aandoening. Bovenal is het een boek dat in hoge mate bijdraagt aan het begrijpen van een diversiteit aan gedragsvormen van mensen die in het diepst van hun bestaan getroffen zijn.”

Uit het nawoord van Paul van Keeken
(MScN Gezondheidswetenschappen)

(paperback, genaaid, met afb., 139p.)
ISBN 9789492326577

Wegen naar kleur

[26 januari 2020] Een mooie start: onze eerste nieuwe titel van 2020 is verschenen. Een mooie gebonden uitgave waarin – het is feitelijk een ‘wereldprimeur’ – het onderzoek dat Felix Goll, in samenspraak met Julius Hebing, decennialang deed, in één uitgave is verzameld en aangevuld met kleurenafbeeldingen.

Goll baseerde zich op het onderzoek naar de wereld van de kleuren door Johann Wolfgang von Goethe en Rudolf Steiner. Hij experimenteerde en kwam, in een voortdurende samenspraak met zijn collega-schilder Julius Hebing, tot een uitbreiding van het werk van Goethe en Steiner in de vorm van de twaalfledige kleurencirkel.

De gedachten die in deze uitgave zijn verwoord, zijn al door vele kunstenaars doorleefd. Zij werden zichtbaar in het individuele kunstenaarschap van bijvoorbeeld Gerard Wendland, Beppe Assenza, Benno Sloots, Frederiek Nelissen en Lily Keijzer, die de twaalfledige kleurencirkel als de ‘Kosmische Kleurencirkel’ heeft geïntroduceerd. Zij heeft er ook voor gezorgd dat dit werk nu in het Nederlands beschikbaar is.

Goll bracht ook een nieuwe manier van kijken naar de moderne schilderkunst. Zijn inzichten kunnen de kunstenaar bewust maken van zijn processen en bijdragen aan zijn sociale betrokkenheid, zoals ook Joseph Beuys die nastreefde.

Felix Goll
Wegen naar kleur

Hardcover, genaaid, 165p.
ISBN 9789492326423
€ 25,00

De uitgave verscheen onder ons imprint Kolisko, waarin we uitgaven verzorgen aan de hand waarvan professionals die op basis van de antroposofie werken, hun vak kunnen verdiepen.

KLIK HIER om deze uitgave te bekijken in onze webwinkel

Oefeningenboek kunstzinnige therapie

7922Verschenen!

Oefeningenboek kunstzinnige therapie
250 oefeningen uit de praktijk
Klaartje de Vletter & Marjolein Dorresteijn

In het Oefeningenboek Kunstzinnige Therapie delen meer dan honderd kunstzinnig therapeuten hun oefeningen en ervaringen uit de praktijk. Aan de hand van de seizoenen en hun kenmerkende kwaliteiten zijn uim 250 oefeningen weergegeven, samen met praktische tips, toepasselijke boektitels, afbeeldingen en gedichten.

Een boek uit de praktijk, vóór de praktijk. Voor iedereen die beeldend therapeutisch werkt en die zichzelf verder wil laten inspireren. Onder het motto ‘denk breed, ervaar zelf, mijmer, probeer… en doe!’

Hardcover, 427 pagina’s
Met honderden afbeeldingen in kleur
ISBN 9789492326096
Prijs: € 44,00

Bestellen doet u HIER

Deze bijzondere uitgave verscheen bij ons imprint Kolisko en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag en de Iona Stichting.

Kunstzinnige therapie bij dementie

[20/11/2014] Wel zeker gebeurt er hier van alles en dat mondt dan bij tijd en wijle weer uit in nieuwe ‘verschijningen’. Tot en met het einde van dit jaar hebben we nog een en ander in petto. In de afgelopen dagen kwamen hier wel twee vrachtwagentjes langs met nieuwe uitgaven. Zoals deze:

6003304895Blijf mij zien – Kunstzinnige therapie bij dementie in de praktijk
Op allerlei plaatsen wordt in de praktijk gewerkt met inzichten uit de antroposofie. In deze brochure vertellen vijf kunstzinnig therapeuten over hun dagelijks werk met mensen met dementie. Daarbij geven ze, aan de hand van concrete gevallen, inzicht in hun werkwijze, doelen en resultaten. En daarmee ontstaat niet alleen een kleurrijk beeld van kunstzinnige therapie in de praktijk maar ook van de vruchtbare werking van deze therapie.
Klaartje de Vletter, Pauline van Baar, Silvia Fiorini, Els Vrancken en Lieke Camerik
(brochure, 32 pagina’s, in kleur geïllustreerd) € 5,00

In onze webwinkel geldt tot en met 24 november een aanbieding: wanneer u deze titel bestelt, betaalt u (voor uw gehele bestelling) geen portokosten.

Dementie en ik

[17/6/2014] De stroom van nieuwe titels die in voorbereiding is proberen we in goede banen te leiden door verschillende nieuwe imprints te starten. In een vorig bericht hebben we de imprint Kolisko al geïntroduceerd. En inmiddels is de eerste uitgave van dit nieuwe imprint verschenen!

5871

Dementie en ik
Marko van Gerven en Christina van Tellingen (red)

Een bundel met artikelen over dementie: ervaringsverhalen van antroposofisch werkende therapeuten; antroposofische inzichten over het ontstaan en de achtergronden van dementie en enkele artikelen over de hersenen en het menselijk bewustzijn. In deze bundel wordt aannemelijk gemaakt dat het ik van de dementerende patiënt tot op het allerlaatste moment verbonden blijft en in de verschillende fases van dementie op speciale momenten nog steeds ’ontmoet’ kan worden.
Een bijzonder boek waarin beschreven wordt, dat ondanks beschadigingen in de hersenen zoals bij demensie, ontwikkelingsmogelijkheden blijven bestaan en het ik zich soms nog manifesteren kan. Dan zie je voor een moment de mens zoals hij ooit was. Het geeft de bevestiging, dat de geest de leidende macht is over het lichaam.
(Mw. S. de Ruiter, familielid dementerende)
(paperback, 174 pagina´s, 15,00 euro)

In onze webwinkel geldt tot en met maandag 23 juni: uw gehele bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd indien u deze titel bestelt (binnen Nederland, klanten buiten Nederland ontvangen 2,00 euro korting op de verzendkosten).
Klik hier voor nadere informatie over deze titel.

Recente berichten

Sociale netwerken