Pasen (nieuw!)

7949549364[7 april 2017] Met een lange adem en stap voor stap: het zevende deeltje in de reeks ABC Jaarfeesten is verschenen!
Pasen
Zonnejaargroep
De Stille Week, van Palmzondag tot Stille Zaterdag, is een week vol gebeurtenissen. Het is mooi om deze gebeurtenissen met bewustzijn te volgen, om dan op Paasmorgen te ervaren dat Pasen het feest van de Opstanding is.
Hoe kunnen we onze kinderen het wonder van Pasen laten beleven? Deze brochure helpt daarbij en biedt onder meer informatie over de achtergronden van de Stille week en Pasen en een keur aan liedjes, verhalen, recepten en knutselideeën om Pasen op school of thuis te vieren.
(brochure, 36p, € 6,75)

Hier vind je alle zeven deeltjes die tot nu toe verschenen

Sint Jansfeest

7348[22 juni 2016] De nieuwe deeltjes in onze reeks ABC Jaarfeesten van de Zonnejaargroep volgen elkaar gestaag op: het deeltje over het Sint Jansfeest ligt alweer enkele weken in de winkel!

Sint Jansfeest
Een verschil tussen het midzomer zonnewendefeest en de Johannesviering kan zijn dat we met het Johannesfeest met tegenwoordigheid van geest opgaan in de zomer en bewust vanuit de omgeving ingevingen ontvangen waardoor we tot nieuwe inzichten komen. Het nieuwe is dat we, levend met de oude tradities van zang, muziek, eten en drinken, verhalen vertellen, toneel en springen over het vuur, nu wakker zijn om verrijkt met de zomeroogst de juiste weg naar de herfst te vinden.

De inhoud van dit boekje biedt ideeën, achtergronden en recepten voor het vieren van het Sint Jansfeest.Uit de inhoud:
De opdracht van Johannes de Doper
De elementen: Aarde, Water, Lucht en Warmte
De vuurbloem (sprookje)
En verschillende recepten, spelletjes en knutselideëen
Brochure, 36 pagina’s, € 6,75

Advent – in onze reeks ABC Jaarfeesten

voorplat_advent

[17-11-2015] In de reeks ABC Jaarfeesten verschijnen deeltjes over alle jaarfeesten. De boekjes bevatten een keuze uit de vroegere boekjes van de Zonnejaargroep. De teksten worden bewerkt en de brochures worden kleurrijk vormgegeven en geïllustreerd. Het nieuwe deeltje is dat over Advent.

Advent, de tijd van verwachting. Vier zondagen voor kerst maken we ruimte in ons hart en in ons huis om het kerstkind te verwelkomen. Welke innerlijke beweging kunnen we maken om het kerstkind, licht en liefde, te ontvangen? Hoe kunnen we de ander tegemoet treden?
Misschien lukt het om je eigen vlammetje en dat van de ander te laten oplichten. Dan kan een intense vrede ontstaan, een vrede waarin iedereen zichzelf kan zijn in zijn diepste wezen.
In deze brochure worden de achtergronden van Advent beschreven en vindt u recepten, liedjes, verhalen en knutselideeën om de voorbereiding van kerst op school of thuis te vieren.

Recente berichten

Sociale netwerken