Vormtekenen

[10 juni 2020] Wij mogen wel zeggen dat er dit jaar veel activiteit is in onze uitgeverij. Terwijl aan de ene kant interessante manuscripten en vertalingen ‘binnenwaaien’, verschijnt er aan de andere kant de ene na de andere nieuwe uitgave. Onze negende nieuwe uitgave van dit jaar is verschenen:

Vormtekenen
Dick Bruin

Vormtekenen: als je er eenmaal aan begint is het een heerlijke activiteit waarin je je creativiteit steeds verder kunt ontwikkelen. Ontdek een nieuwe wereld van vorm, kleur en beweging!
In deze uitgave vind je korte instructies en heel veel inspirerende voorbeelden om direct aan de slag te gaan.

Met een veelheid aan motieven of thema’s die eenvoudig of gecompliceerd uitgevoerd kunnen worden zoals rechte en kromme lijnen, spiralen, harten, Keltische en Arabische motieven, bladeren, gespiegelde lijnen en nog veel meer. Een uitgave die jong en oud uitnodigt tot creativiteit.
ISBN 9789294326447
(paperback, 134p, oblong formaat) € 22,50

Verkrijgbaar in de boekhandel of
in onze eigen webwinkel

Oude bekende, nieuw jasje


[31 augustus 2017] Vandaag verschenen: een oude bekende in een nieuw jasje. Al geruime tijd was deze brochure uitverkocht, een vernieuwde druk ligt nu in de winkel.

Dick Bruin
Kleuren
Ontdek de wereld van de kleuren, door er actief in te stappen. Deze brochure in de nieuwe reeks ABC Doen neemt je mee in de wereld van Goethe’s kleurenleer, niet door uitleg of achtergronden maar door een serie van oefeningen die je zelf, al schilderend, kunt doen. Aan de hand van werk van vele kunstenaars worden de verschillende kwaliteiten van de kleuren getoond; aan de hand van de oefeningen kan je zelf gaan ervaren wat kleuren je vertellen.
(brochure, 28 pagina’s) € 5,00

De brochure is HIER te bestellen.

Chinese Kleuren

De Chinese uitgave is circa twee keer zo groot als onze eigen uitgave

[5 augustus 2017] In januari 2014 verscheen ‘Kleuren’, een brochure met allerlei oefeningen om de wereld van de kleuren te ontdekken en te beleven van de hand van Dick Bruin. De auteur, ervaren vrijeschoolleerkracht en co-auteur van het boek Schilderen op school, reist regelmatig naar het buitenland om collega’s in onder meer Spanje, Engeland en Taiwan binnen te voeren in de kunstzinnige vakken van de vrijeschool.

Daarom is het misschien niet zo verwonderlijk, maar wel bijzonder, dat deze brochure recent in het Chinees is verschenen. In China schijnt de vrijeschoolbeweging in sneltreinvaart te groeien. We hopen dat veel leerkrachten zich door deze brochure laten inspireren.

Overigens: op korte termijn verschijnt een nieuwe druk van de Nederlandse uitgave.

Goethe goes China!

Fascinerend, dat Chinese schrift…

Oeps!

[24/01/2014] Gisteren hebben we eens op een rijtje gezet hoeveel en welke uitgaven voor 2014 op het programma staan. Dat was even schrikken: 13 nieuwe uitgaven en 6 herdrukken zijn op dit moment in voorbereiding. En we waren al zo blij dat het in 2013 lukte om 9 nieuwe uitgaven en 1 herdruk te realiseren.

En nee, we gaan niet vertellen wat er allemaal precies aan zit te komen. Dat doen we pas als we precies weten wanneer een uitgave naar de drukker gaat (en er niets meer tussen kan komen). Eén ding kunnen we wel verklappen: het wordt een veelkleurig aanbod: van kleine, toegankelijke brochures tot verdiepende literatuur voor degenen die er ‘alles’ van willen weten.

Over kleuren gesproken… we zouden haast vergeten dat de eerste uitgave van 2014 inmiddels verschenen is: de eerste brochure in de nieuwe reeks ABC Doen, Kleuren van Dick Bruin!

ABC DOEN 01

Recente berichten

Sociale netwerken