Cornelis Boogerd in Stroom

antroposana boogerd[2/11/2013] In het net verschenen herfstnummer van Stroom (tijdschrift voor gezondheidszorg geïnspireerd door antroposofie) verscheen een mooi interview van Mieke Linders met Cornelis Boogerd. In het uitvoerige artikel vertelt Boogerd over zijn werk met jonge kinderen. Het lot bracht hem naar Tsjechië en Slowakije en, zonder dat het zijn plan was, werd hij door zijn ervaringen daar op het thema ‘het etherlichaam in de opvoeding van het jonge kind’ gezet.

Lees verder

voorpagina_visjes[4/9/2013] Zojuist van de drukker gekomen:
Visjes horen in het water. De scholing van het etherlichaam voor opvoeders van kleine kinderen van Cornelis Boogerd.

In deze uitgave worden o.a. bewegingsoefeningen gegeven die behulpzaam zijn om verschillende aspecten van het etherlichaam te ervaren en te stimuleren. – Kennismaken met begrippen is één kant van de scholing. Doen, herhalen, ervaren, invoelen, loslaten en vergeten – dat zijn de volgende stappen die de opvoeder kan zetten om etherische vaardigheden te ontwikkelen, die intuïtief ter beschikking komen in de directe relatie met het kind.
Bij het onderzoeken van de etherwereld en de wereld van het kleine kind gaat het niet om spectaculaire sensaties, maar om liefde en aandacht voor details en de manier waarop je werkt. De kernvraag is daarbij: hoe ben ik aanwezig?

Meer informatie of bestellen
(tot en met maandag 9 september zonder verzendkosten)

Visjes bijna te water

voorpagina_visjes[28/8/13] De drukker heeft het er maar weer druk mee (mogen we hopen): Visjes horen in het water van Cornelis Boogerd zal in de loop van de volgende week verschijnen.
Het is een boek om mee aan de slag te gaan. Het bevat een veelheid aan oefeningen voor de scholing van het etherlichaam voor allen die actief zijn in het opvoeden van kleine kinderen. Daarmee sluit deze nieuwe titel aan bij Het etherlichaam als instrument in de opvoeding van het kleine kind van dezelfde auteur. Dat was, en is nog steeds, een succesvolle uitgave die in het Tsjechisch en in het Engels is verschenen.

Omslagmateriaal binnen

Cornelis 300713[31/7/13] Vanmiddag kregen we het bestand binnen met het werk van Chantal Karsten dat de basis vormt voor het omslag van nóg een titel waarmee we hier nu zo goed als klaar zijn, een nieuwe van Cornelis Boogerd.
Nu gaat onze vormgeefster, Rozemarijn Groenewold, ermee aan de slag.
Wordt vast heel mooi!

Recente berichten

Sociale netwerken