Activist!

VGB
Op 25 februari a.s. is Arjen Nijeboer – schrijver van Vrijheid, gelijkheid, broederschap – te gast in filosofisch café Philos in Groningen. Volgens de aankondiging spreekt hij daar over de financiële crisis:
“Arjen Nijeboer pleit voor een 3-gelede inrichting van de samenleving (volgens het idee van Rudolf Steiner). Hij laat zien hoe in zijn visie de financiële crisis begon en hoe we een nieuwe zouden kunnen voorkomen. In een gezonde samenleving moeten er, volgens spreker, drie geldstromen zijn: koopgeld, leengeld en schenkgeld.  Koopgeld voor de behoeften die we hebben, leengeld om nieuwe economische activiteiten te financieren en schenkgeld t.b.v. onderwijs, cultuur, media etc. (zaken waar geen tegenprestatie tegenover staat).”

Arjen wordt aangekondigd als “journalist, politiek adviseur en activist”. Mooi, vooral dat “activist”!
Na bijna 100 jaar is de sociale driegeleding nog altijd zó revolutionair dat zij activisten in beweging brengt!

Philos houdt haar avonden in het Schimmelpenninck Huys, Oosterstraat 53 te Groningen. Ze beginnen om 20.00 uur en eindigen rond 22.15 uur. Entree 6,50, studenten betalen 5 euro.

Vrijheid, gelijkheid en broederschap

omslag1[12/9/2013] Een productieve periode in de uitgeverij: we hebben inmiddels nóg een drukker aan het werk kunnen zetten.
Vrijheid, gelijkheid en broederschap. Grondslagen voor de maatschappij van morgen van Arjen Nijeboer is in de maak. Het wordt zondagmiddag 22 september a.s. gepresenteerd in Jisp (NH), kijk hier voor de nadere details want iedereen is welkom.

Het boek bestaat uit twee delen: een heldere inleiding over de sociale driegeleding en, in het tweede deel, een blik op een aantal actuele vraagstukken vanuit het perspectief van de driegeleding.

Rozemarijn Groenewold maakte, met behulp van een foto van een werk van Liesbeth Takken, een héle mooie omslag!

Lees verder

Recente berichten

Sociale netwerken