Boekbinden

[26 november 2020] Bij ons imprint ABC Doen verschenen:


Handboekbinden – Basistechnieken
Ben van Spanje

Boekbinden is een eeuwenoud ambacht dat vraagt om technische vaardigheid en ruimte geeft aan kunstzinnige invulling. Het is ook een heerlijke hobby waarin je je vaardigheden geleidelijk ontwikkelt en steeds beter in staat zult zijn om unieke dingen te maken.

Met deze uitgave leer je de eerste beginselen en maak je kennis met materialen, gereedschap en enkele technieken. Aan de hand van korte beschrijvingen en verduidelijkende afbeeldingen begin je met een eenvoudig aantekenboekje en bind je ook je eerste echte boek!

ISBN 9789492326539
Hardcover, genaaid, 83p, met afb. in kleur

€ 17,50

Vormtekenen

[10 juni 2020] Wij mogen wel zeggen dat er dit jaar veel activiteit is in onze uitgeverij. Terwijl aan de ene kant interessante manuscripten en vertalingen ‘binnenwaaien’, verschijnt er aan de andere kant de ene na de andere nieuwe uitgave. Onze negende nieuwe uitgave van dit jaar is verschenen:

Vormtekenen
Dick Bruin

Vormtekenen: als je er eenmaal aan begint is het een heerlijke activiteit waarin je je creativiteit steeds verder kunt ontwikkelen. Ontdek een nieuwe wereld van vorm, kleur en beweging!
In deze uitgave vind je korte instructies en heel veel inspirerende voorbeelden om direct aan de slag te gaan.

Met een veelheid aan motieven of thema’s die eenvoudig of gecompliceerd uitgevoerd kunnen worden zoals rechte en kromme lijnen, spiralen, harten, Keltische en Arabische motieven, bladeren, gespiegelde lijnen en nog veel meer. Een uitgave die jong en oud uitnodigt tot creativiteit.
ISBN 9789294326447
(paperback, 134p, oblong formaat) € 22,50

Verkrijgbaar in de boekhandel of
in onze eigen webwinkel

Oeps!

[24/01/2014] Gisteren hebben we eens op een rijtje gezet hoeveel en welke uitgaven voor 2014 op het programma staan. Dat was even schrikken: 13 nieuwe uitgaven en 6 herdrukken zijn op dit moment in voorbereiding. En we waren al zo blij dat het in 2013 lukte om 9 nieuwe uitgaven en 1 herdruk te realiseren.

En nee, we gaan niet vertellen wat er allemaal precies aan zit te komen. Dat doen we pas als we precies weten wanneer een uitgave naar de drukker gaat (en er niets meer tussen kan komen). Eén ding kunnen we wel verklappen: het wordt een veelkleurig aanbod: van kleine, toegankelijke brochures tot verdiepende literatuur voor degenen die er ‘alles’ van willen weten.

Over kleuren gesproken… we zouden haast vergeten dat de eerste uitgave van 2014 inmiddels verschenen is: de eerste brochure in de nieuwe reeks ABC Doen, Kleuren van Dick Bruin!

ABC DOEN 01

Recente berichten

Sociale netwerken