[23 juli 2018] Het is bepaald geen klein project, voor een uitgeverij als de onze. In de afgelopen weken verscheen het tweede deel van Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot van Valentin Tomberg. Vorig jaar in de zomer verscheen het eerste deel, en nu het tweede. In de zomer van 2019 hopen we de driedelige uitgave compleet te maken met het laatste deel.

De titel van het boek wekt overigens mogelijk associaties die u voor wat betreft de inhoud van dit werk op het verkeerde been kunnen zetten: het gaat in dit werk niet om het leggen of duiden van Tarot-kaarten. In de drie delen (straks samen zo’n 1000 pagina’s) worden de 22 kaarten (Arcana) van de Grote Tarot beschreven als een inwijdingsweg die uit 22 stappen bestaat. In 22 brieven beschrijft Valentin Tomberg deze stappen en biedt daarmee een schat van inzicht.

Valentin Tomberg
Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot II

De Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot zijn brieven gericht aan een onbekende vriend. Deze onbekende vriend is een ieder die bereid is de brieven te lezen en daarmee, vanuit de zekerheid van de innerlijke ervaring die het meditatieve lezen met zich meebrengt, zal gaan begrijpen wat Christelijk Hermetisme is.

De 22 brieven zijn eigenlijk 22 geestelijke oefeningen die de lezer in staat stellen zich mee te laten voeren in de stroom van de levende Traditie. In de verkenning van de symboliek van de 22 grote Arcana (geheimen) van de Tarot openbaren zich gaandeweg de in de Arcana verborgen kosmische principes en goddelijke wijsheid.

De uitzonderlijke eruditie van Valentin Tomberg, zijn associatieve denkstijl en zijn beeldende manier van schrijven zorgen voor een stimulerende gelaagdheid. Dat maakt dit werk essentieel, interessant en toegankelijk voor de zoeker op het gebied van religie en spiritualiteit.

Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot verschijnt in drie delen.
Dit deel bevat de negende tot en met de vijftiende brief.

Paperback met flappen, 359p.
€ 25,00

KLIK HIER om dit boek in onze webwinkel te bestellen
(levering zonder verzendkosten)